KolmårdsRundan Trail Run 2020 –genomfördes säkert, trots Covid-19

06.07.2020

Kvarsebo Idrottsklubb genomförde den årliga tävlingen, lördagen den 4 juli, med begränsat och avgränsat upplägg pga av Covid-19. Distanserna som kunde genomföras blev endast 21 km och 42 km. Övriga distanser (2,5 km, 6 km och 10 km) fick tyvärr ställas in då de ej gick att genomföra på ett säkert sätt, gentemot restriktionerna för smittspridning.

På 42 km herrar slog Anders Kleist till med nytt banrekord som nu är 2 timmar 58 minuter och 32 sekunder.

Trots det ihållande regnet under större delen av dagen så var humöret på topp bland löparna. Till start på 21 km så kom 119 st tävlande och på 42 km startade totalt 79 st tävlande.

Restriktioner från Folkhälsomyndigheten efterföljdes, med 45 minuter mellan varje startgrupp och max 45 personer i varje grupp. Tävlande fick inte komma till arenan förrän föregående startgrupp hade lämnat startlinjen. Ingen publik eller anhöriga fick vistas på tävlingsområdet utan hänvisades ut till bansträckningen i skogen. Vi hänvisade även publik/anhöriga till Kvarsebo badplats, Café Säterdalen och Qvarsebo Kafferosteri.

De som deltog har lämnat oss bra feedback och var mycket nöjda med både planeringen, spåren och arrangemanget i stort. Vi som arbetar i klubben med genomförandet känner en stor glädje kring detta och tackar alla som som deltog och arbetade för att tävlingen gick att genomföra.